Over ons

Op deze pagina zal het bestuur van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen zich voorstellen.

Bestuur

Richard Olree – Penningmeester / voorzitter A.I.

Ik ben Richard en ik woon al heel mijn leven in Drunen en sinds 1986 ben ik al actief bij Jeugd Vakantie Vreugd Drunen. Gedurende deze tijd ben ik begonnen als vrijwilliger en vervolgens heb ik meerdere spellen georganiseerd als hoofdleiding. In 1991 ben ik in het bestuur gekomen als secretaris, dit heb ik een aantal jaren gedaan, naast het hoofdleiding zijn. Vanaf 2003 ben ik penningmeester geworden, wat ik nu, jaar later, nog steeds ben. Sinds jaar ben ik voorzitter A.I. en ik ben nog van plan om heel lang actief te blijven bij JVV Drunen. In het dagelijkse leven ben ik getrouwd en heb ik 2 honden en ben ik werkzaam bij Covestro, afd. Interne controle.

Op 26 april 2021 is Richard benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor o.a. zijn vrijwilligerswerk binnen onze stichting.

Robert Aakland – Secretaris

Even voorstellen, mijn naam is Robert Aakland en ik ben opgegroeid in Drunen. Na een periode van 10 jaar die ik in Tilburg heb gewoond ben ik weer in Drunen gesetteld.

Ik ben vader van 5 kinderen, Waarvan mijn 4 kleine kinderen allemaal met de JVV week mee doen en er heel veel plezier aan beleven. Naast de zorg voor mijn kinderen ben ik een grote muziek en film liefhebber en speel ik graag gezelschapspellen, het liefste speel ik dan Carcassonne, de kolonisten en Ticket to Ride. Mijn hoop is dat de komende JVV week weer een hele leuke, gezellige en drukke week zal worden.

Ik ben via oud bestuurslid Charles Verbund contact gekomen met JVV. En sindsdien doe ik het met veel plezier. In den beginne ben ik begonnen als hoofdleiding bij de midgetgolf en de kindermarkt Daarna ben ik (algemeen) bestuurslid geworden, naast mijn eigen activiteiten waar ik hoofdleiding van was. Vervolgens ben ik hoofdleiding geworden van de Vossenjacht. Dit jaar ben ik ook hoofdleiding van het nieuwe onderdeel het Vreemde vogel spel.

Als secretaris ben ik druk bezig geweest om sponsorgeld binnen te halen om zo naar onderdelen als Monkey town, JumpXL, Glow in the dark midgetgolf, het schat zoeken en laser gamen bij het HonderBunderbos en naar de Emma Molen toe te kunnen gaan.

Samen met de andere bestuursleden hebben we ook alles de afgelopen jaren gemoderniseerd. Een van onze andere speerpunten is om de JVV week voor alle kinderen toegankelijk te maken. En ook Stichting Leergeld te betrekken bij onze week zodat ook de kinderen van de ouders die minder te besteden hebben deel kunnen nemen. Ook dit jaar gaan de kinderen van Stichting Leergeld deelnemen. Tevens mogen alle kinderen buiten Drunen ook deelnemen. En de kinderen uit de Oekraïne mogen gratis mee doen.

Iedereen moet mee kunnen doen en niemand hoeft aan de kant te staan.

Actief mee doen betekend meedoen aan een groter geheel, een plekje hebben en erkenning krijgen en zo jongeren in achterstand situaties laten mee doen en de kans op ongelijkheid te verkleinen en ook deze kinderen beter te leren kennen. Dat sluit helemaal aan bij het doel van onze stichting.

Tot van de zomer.

Camiël Brekelmans – Webmaster/loterij

Hoi, mijn naam is Camiël en ik ben jaar en ben geboren in Drunen en woon daar al mijn hele leven. Vanaf mijn 4e doe ik al mee aan de JVV week en was ik altijd te vinden bij de Speelwinkel en Speellekkerland en op latere leeftijd deed ik ook met veel plezier mee aan het Bos en Duin avontuur. Toen ik 13 jaar oud werd ben ik begonnen als vrijwilliger bij de speelwinkel en ging bij steeds meer activiteiten meehelpen om vervolgens in 2012 hoofdleiding te worden van de Kindershow. Na voor het eerst hoofdleiding te zijn geweest wilde ik meer voor JVV gaan doen en heb ik begin 2013 de website overgenomen van de vorige webmaster en heb ik de filmmiddag/avond als hoofdleiding erbij genomen. Sindsdien ben ik druk bezig geweest om de website te vernieuwen, wat heeft geresulteerd in het nieuwe inschrijfsysteem en de e-tickets die we nu gebruiken. In het dagelijkse leven ben ik student HBO-ICT aan de Hogeschool Utrecht.

Jolinde den Braanker – Social Media / vrijwilligersmanagement

Hoi geïnteresseerde lezer!
Hoog tijd om ons aan jullie voor te stellen.
Alweer jaar geleden kreeg ik van mijn ouders de naam Jolinde. En met deze naam mocht ik als 4-jarige éindelijk meedoen met JVV. Met 3 oudere broers die al jaren meededen keek ik daar reikhalzend naar uit. 8 jaar lang heb ik met enorm veel plezier deelgenomen aan diverse activiteiten binnen JVV. Mijn favorieten waren Speellekkerland, Poppen- en Berenbureau en bovenal Speelwinkel. Deze laatste werd een aantal jaren georganiseerd door mijn moeder, waardoor het vrijwilligerswerk binnen de stichting met de paplepel ingegoten werd.
Toen ik tot mijn spijt te oud werd om zelf deel te nemen aan de activiteiten ben ik zo’n beetje overal gaan helpen als vrijwilliger. Wat zich al snel ontwikkelde in hoofdleiding van Sjoelen en Speellekkerland. Later volgde de Speelwinkel, waarmee een kinderdroom uitkwam.
Ook mijn gezin ontkomt niet aan JVV, dus sinds 2018 organiseer ik samen met mijn man de Pubquiz. Mijn zoon is nog te jong om zelf deel te nemen maar werd de afgelopen jaren wel al overal mee naartoe genomen. Zelfs onze 2 lieve konijntjes hebben zich al eens gemeld bij de dierenkeuring.
Ik hoop jullie het komende jaar allemaal weer te mogen zien tijdens onze week en wens iedereen alvast heel veel plezier toe!


Sub-bestuur

Remco de Wilde

Hallo mijn naam is Remco de Wilde, ik ben jaar oud en bijna mijn hele leven woonachtig in het mooie Drunen. Hier woon ik samen met mijn vriendin en drie vrolijke dikke konijnen.

Van kinds af aan ben ik actief bij JVV. Toen ik eenmaal te oud was om mee te mogen doen aan de mooiste week van het jaar, heb ik me natuurlijk direct aangemeld als vrijwilliger. Na twee jaar hand- en spandiensten kreeg ik mijn eigen activiteiten onder mijn hoede als hoofdleiding bij de Disco en Bowling.  Daarna heb ik mijzelf in 2017 toegevoegd aan het team voor het Bos en Duin.

Verder heb ik tijdens de JVV-weken mijn vader vaak geholpen met zijn taken binnen het bestuur. Dit begon met kleine zaken, maar groet dit jaar uit in de functie sub-bestuurslid.

Linda van der Heijden

Aangenaam, ik ben Linda van der Heijden. Noem mij een bezig bijtje dat altijd vrolijk en enthousiast is. In het dagelijks leven geef ik leiding aan gezondheidscentra. Ik werk in landelijk bestuurlijke organisaties mee aan richtlijnen, kwaliteitseisen en functie profielen. In een landelijke beroepsgroep deed ik mijn eerste taak als bestuurslid. Ik kwam in de Drunen terecht door een avondje uitgaan in de Ster toen ik 15 was. Sinds 2003 ben ik inwoner. In 2005 verhuis ik naar Nieuwkuijk echter het bruisende centrum van Drunen blijft trekken. Na 10 jaar is het thuiskomen als ik weer in het hart van Drunen kom wonen. Ik herinner mij nog goed dat mijn jongste zoon direct na een van zijn eerste schooldagen al begon over JVV. Eindelijk mocht hij mee. Samen met zijn broer plannen ze dat jaar een prop vol programma, bakken in de Emmamolen, Judo, Monkey-town, Disco, Proefjes, Vossenjacht, Timmermorgen. Het jaar erop weer 2 blije snoetjes druk gebarend proppen ze in goed overleg de laatste week van de schoolvakantie weer in. Het boekje van JVV vertoont slijtage als de vakantie er op zit. We maken een feestje van de voorpret. We kijken naar de geweldige foto’s s op de site en halen herinneringen op over hoe leuk het was en bedenken plannen voor komend jaar. Mijn moederhart glundert en ik geniet net zo hard als zij. Na de eerste deelname zijn we gelijk enthousiast om als vrijwilliger op te treden. Sportief, gezellig, sociaal en leerzaam, alle activiteiten zijn met zo veel te gekke kinderen is een feestje! De “niks moet alles mag, als je maar plezier hebt” mentaliteit is met recht jaarlijks gerealiseerd. De 65ste jubileum editie beviel zo goed dat ik geen moment getwijfeld heb toen ik gevraagd werd om toe te treden in het subbestuur. Vrijwilligerswerk is mij van jongs af aan bijgebracht. In overleg met de organisatie treed hij later ook op als vos in de vossenjacht. Nadien is bij hem ook het vrijwilligers hart gaan kloppen. Het goede voorbeeld poog ik niet alleen aan hen maar ook aan ouders opa’s oma’s buurtbewoners vrienden en familie mee te geven. Jeugd vakantie vreugd kan hopelijk nog jaren op mij rekenen want JVV moet blijven voor vele generaties die nog volgen.


Onze missie

Onze missie is het jaarlijks organiseren van een sport- en spelprogramma voor kinderen vanaf vier jaar tot en met twaalf jaar gedurende een periode in de zomervakantie en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.