Vrijdag 17 augustus

Kindermarkt

Leeftijd: 8 – 12 jaar
Tijd: 8.30 – 11.30 uur
Locatie: Centrum van Drunen

Heb jij nog wat spullen waar je niets meer mee doet en vind je het zonde om ze weg te gooien? Dan is de kindermarkt iets voor jou! Je krijgt een eigen plaatsje op de grond, waar je je spulletjes kunt verkopen. Je kunt alles op een kleedje of op een tafel uitstallen.

Het kan best zijn dat je dit alleen kunt doen. Vraag anders je vader, moeder of iemand anders of die wil helpen. Zo brengen je oude spulletjes nog wat geld op.

Contact persoon: Hans Marti

Handbal

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
Locatie: Sportpark FC Drunen

Wil je kennismaken met één van de leukste teamsporten? Nu heb je de kans om kennis te maken met veldhandbal en beachhandbal. Jullie krijgen van de spelers van Avanti uitleg over het spel en daarna spelen we onderling korte wedstrijdjes, zowel op het veld als in het zand.

Handbal vereist niet alleen snelheid en een goede balvaardigheid maar ook een goed samenspel en inzicht. Laat je aangenaam verrassen en schrijf je snel in!

Contactpersoon: Maikel Pijnenburg

Bos & Duin

Leeftijd: 8 – 12 jaar
Tijd: vrij. 13.00 – za. 12.00
Locatie: de Roeivijver

(Let op! We vertrekken dit jaar met zijn allen vanaf het Raadhuisplein)

Ik hou van Holland, lekker logeren aan het meer. Een stukje Holland, ieder jaar weer keer op keer. Daar waar die tenten staan, s’ avonds eten bij de frietkraam. Ik hou van Holland, met je bossen en je hei. Jouw blonde duinen in een bonte rij. Op heel dees grote aard, al ben ik van huis en haard, is Bos&Duin mij ’t meeste waard.

Voor alle bovenbouw kinderen is er ook dit jaar weer een spannende overnachting gepland aan de roeivijver. Leuke spellen, teambuilding en de krachten der natuur overwinnen! Samen met jouw team ga jij de strijd aan om van alle andere te winnen. Plezier, kracht, geduld en samenwerking zijn de sleutelwoorden tot het succes. Het thema van dit jaar is natuurlijk ‘ik hou van Holland! Dus kom maar op met al die oranje leeuw(innen). Wil jij samen met jou vrienden laten zien dat jullie de sterkste, slimste, snelste en beste zijn? Schrijf je dan snel in! VOL=VOL

Voor de ouders: deze activiteit duurt 23 uur. Dat houd in dat de kinderen blijven overnachten van vrijdag avond op zaterdag ochtend op het terrein van JVV (zonder ouders). Er hoeft geen eten en/of drinken te worden meegegeven, dit wordt volledig verzorgd door JVV Drunen. Wat u wel moet meegeven is voldoende schone. Lange broeken en een trui zijn een pre voor ’s avonds. Ook zonnebrand, petjes en zonnebril zijnvan belang met warm weer. Verdere praktische informatie volgt na de inschrijving.

Contactpersonen: Marloes van der Lee en Cees de Wilde

Escape Room

Deze Escape room heeft nog 6 plaatsen vrij, om teleurstelling te voorkomen kunt u één of meerdere van deze plaatsen reserveren door te mailen naar webmaster@jvvdrunen.nl of iemand van het sub-bestuur bij de inschrijftafel van een andere activiteit aan te spreken. U dient na te reserveren deze activiteit (contant) af te rekenen (mogelijk bij elke activiteit waar de e-tickets door subbestuur worden gescand), zodat we zeker weten dat de deelnemer komt.

Leeftijd: 8 – 12 jaar
Tijd: 13.30 – 14.30 uur
Locatie: Jong Nederland, Torenstraat 85

Spel en thema:
• De escape room is een spel dat draait om te ontsnappen uit een ruimte, door middel van het oplossen van raadsels en vragen.
• Het spel wordt in een groep gespeeld. De spelers worden opgesloten in een ruimte met als doel om binnen 60 minuten te ontsnappen door slim samen te werken.
• De kamer en raadsels zijn gebaseerd op een bepaald thema.

Ons Thema:
Het verhaal gaat als volgt: Jouw groep is gezellig op kamp bij Jong Nederland Drunen. Jullie hebben een speurtocht gelopen, graffiti gespoten en leuke waterspelletjes gedaan. Na het eten nog een spannend potje slagbal en als afsluiter speelden jullie bij het kampvuur ‘Weerwolven van Wakkerdam’.
Natuurlijk is het dan nog lang geen bedtijd maar daar denkt de leiding anders over. Als zij denken dat jullie allemaal slapen gaan ze het programma voor de volgende dag voorbereiden. Maar onderweg naar de wc vangt iemand van jullie het gesprek tussen de leiding op: “Ze slapen nu, dus we kunnen nog wel een uurtje naar de bossen om de spooktocht van morgen uit te zetten”.

Dat is voor jullie het sein om z’n allen nog even lekker te chillen en spelletjes te doen op de speelzolder. Maar dan, als jullie allemaal op de speelzolder zijn, valt de deur door een windvlaag in het slot. Tot jullie grote schrik gaat de deur niet meer open. Wat nu? Als de leiding terugkomt moeten jullie weer gewoon op jullie luchtbedjes in dromenland zijn! Lukt het jullie om de deur open te krijgen voor de leiding terugkomt?

Escape room 5: 13.30 – 14.30 uur

Contactpersoon: Peter Vennings

Badminton

Leeftijd: 7 – 12 jaar
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Sporthal de Venne

Je hebt het vast wel eens gespeeld met vriendjes of vriendinnetjes op straat of op de camping. Lekker tegen een shuttle aanmeppen en kijken hoelang je die in de lucht kunt houden. Dat is het leuke van badminton.

Maar heb je ook weleens een echte wedstrijd gespeeld? In de sporthal met een echt net en op een echt speelveld. Dan zul je zien dat badminton veel kracht, energie en inzicht vergt en nog veel leuker is dan je dacht.

Wil je dat ook eens proberen en uitleg krijgen van ervaren spelers, meld je dan aan. Mocht je geen badmintonracket hebben, dan kunnen
wij daarvoor zorgen. Tot ziens op 17 augustus.

Contactpersoon: Toine Brok

Poppen- en berenbureau

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Locatie: de Zandley Burg. v.d. Heijdenstr. 1

Is jouw pop, beer of knuffel ziek, of heeft het ergens pijn? Kom dan met je vriendje naar het poppen- en berenbureau! Daar zitten hele lieve dokters en zusters die weten hoe ze jouw kameraadje weer helemaal kunnen opknappen!

Pak hem of haar goed in en kom naar het poppen- en berenbureau!

Het kan ongeveer 45 minuten duren vanaf het moment dat je binnen bent. Tot ziens bij het poppen- en berenbureau!

Contactpersoon: Mariëlle Verhoeven

Wij willen graag onze sponsoren bedanken

Wilt u ons ook sponsoren of wilt u adverteren? Neem dan contact met ons op voor alle (adverteer)mogelijkheden.